le ultime notizie
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Trajnimi i 4 agronomeve

Në kuadër të projektit “Aleanca për Zhvillimin dhe Vlerësimin e Bujqësise Familjare në Veri te Shqiperise” që zbatohet nga COSPE dhe RTM në Bashkitë Vau Dejës, Pukë, Fushë Arrëz e një pjesë te Lezhës (Zadrimë), i financuar nga Agjensia Italiane për Zhvillim dhe Bashkëpunim AICS u zhvillua trajnimi i Trete agronomeve. Trajnimi zhvillua pranë Shkollës së Mesme Profesionale “Ndre Mjeda” Bushat
Morën pjesë agronomët e Drejtorisë se Bujqësisë Shkodër, Vau Dejës, Lezhë dhe mësues te Shkolles se Mesme Profesionale “Ndre Mjeda” Bushat
Temat qe u zhvilluan jane:
-Sistemi i ruajtjes se resurseve gjenetike
-Identifikimi, koleksionimi dhe ruajtja e kultivareve te tradites
-Restaurimi, shumimi dhe rikthimi i kultivareve te tradites
-Funksionimin e bankes gjenetike ne nivel lokal prane Shkolles Profesionale“Ndre Mjeda”ne Bushat, Vau Dejes dhe koncepte te bankes se komunitetit.
Trajnimi u drejtua nga:
Prof.Dr. Fetah Elezi-Drejtor i Institutit Kombetar te Resurseve Gjenetike.
Prof.Dr.Sokrat Jani-Ekspert prane Institutit Kombetar te Resurseve Gjenetike ne Tirane.

 

Check Also

KALENDARI I BULKUT MUAJ QERSHOR 2018

PUNIMET NË ARA Për bimen e Grurit: Në zonën e ulet të Bashkisë sonë bima …

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *