Breaking News

“Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare per kultivimin e Mjedres”

Ne kuader te projektit “Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare per kultivimin e Mjedres”, financuar nga Bashkimi Europian ne kuader te Bashkepunimit Nderkufitar IPA Mali Zi-Shqiperi, u be Trajnimi i pare me te rinjte e Bashkise Vau Dejes per kultivimin e mjedres me lektore e specialiste nga Mali i Zi.
Temat e trajtuara ishin:
– Rendesia ekonomike dhe karakteristikat biologjike te mjedres – N.Veličković
– Fazat ne ciklin vjetor te mjedres – Adis Ličina
Ky projekt zbatohet ne partneritet me Bashkine Vau Dejes dhe Shkollen e Mesme Profesionale “Ndre Mjeda”, Bushat, nga Shoqata COSPE per pjesen shqiptare dhe nga Komuna e Petnjices dhe Shoqata Kombetare e Mjedrave te Malit te Zi. Interesi i grupit te te rinjve ishte shume i madh, sepse mjedra eshte nje kulture e re dhe me shume vlera per shendetin e tregun shqiptar. Urojme nje bashkepunim te mbare per te gjithe!

_____________________

On the 14-th of november 2018, we have started the trainings for the beneficiaries of the project “Young Montenegrins and Albanians in raspberry crops”.
The topics were:
– The economic importance and biological characteristics of raspberries- Mr. N. Veličković
– Phases in the annual raspberry cycle-Mr.Adis Ličina

This project is implemented in partnership with the Municipality of Vau Dejes, Professional High School “Ndre Mjeda” – Bushat and COSPE for the albanian part, and the Municipality of Petnjica and the National Association of Berries. The project is funded by EU for the IPA Cross-border Cooperation Programme Montenegro Albania 2014-2020.

Check Also

Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare per kultivimin e Mjedres

Me 16/12/2019 vazhduam trajnimet per Start Up, me perfituesit e projektit “Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare …