Breaking News

“Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare per kultivimin e Mjedres”

Sot u zhvillua Trajnimi ne vazhdim, per kulturen e Mjedrave, me grupin e te Rinjve nga Bashkia Vau Dejes, 22 shkurt 2019, ne kuader te projektit “Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare per kultivimin e Mjedres”, financuar nga Bashkimi Europian ne kuader te Bashkepunimit Nderkufitar IPA Mali Zi-Shqiperi, per trajtimin e drejte dhe perdorimin e mjeteve per mbrojtjen e bimeve me lektore nga Mali i Zi.

Temat ishin:
– Sistemet e rritjes dhe varietet e mjedrave – N. Veličković
– Perdorimi i duhur i produkteve te mbrojtjes, parimet baze pjesa II – Ivona Jočić
Pjese e trajnimit ishin edhe vizitat ne disa prej fermave te perfituesve ku u demonstrua edhe metoda e marrjes se mostres per analizimin e tokes.
Ky projekt zbatohet ne partneritet me Bashkine Vau Dejes dhe Shkollen e Mesme Profesionale “Ndre Mjeda”, Bushat, nga Shoqata COSPE per pjesen shqiptare dhe nga Komuna e Petnjices dhe Shoqata Kombetare e Mjedrave te Malit te Zi.

_______________________

On the 22-nd of february 2019, continue the trainings for the beneficiaries of the project “Young Montenegrins and Albanians in raspberry crops”.

the topics were:
– Raising systems and varieties of raspberries- Mr. N. Veličković
– Proper use of plant protection products, basic principles II part – Mr.Ivona Jočić

Part of the training was visiting the beneficiaries farms to make a demonstration of the methodology for taking the soil samples for analysis.

This project is implemented in partnership with the Municipality of Vau Dejes, Professional High School “Ndre Mjeda” – Bushat and COSPE for the albanian part, and the Municipality of Petnjica and the National Association of Berries. The project is funded by EU for the IPA Cross-border Cooperation Programme Montenegro Albania 2014-2020.

Check Also

Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare per kultivimin e Mjedres

Me 16/12/2019 vazhduam trajnimet per Start Up, me perfituesit e projektit “Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare …