Breaking News

“Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare per kultivimin e Mjedres”

Me 11 dhjetor 2018, 19 dhjetor 2018 dhe 24 janar 2019 u zhvilluan perkatesisht Trajnimi i trete, i katert dhe i peste i Mjedrave, me grupin e te Rinjve, Bashkia Vau Dejes, 2019
Ne kuader te projektit “Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare per kultivimin e Mjedres”, financuar nga Bashkimi Europian ne kuader te Bashkepunimit Nderkufitar IPA Mali Zi-Shqiperi, u bene Trajnimet me te rinjte e Bashkise Vau Dejes per kultivimin e mjedres me lektore nga Mali i Zi.
temat e trajtuara ishin:
– Prodhimi i fidaneve te mjedrave – N. Veličković
– Kalendari i punimeve – Adis Ličina
– Nxjerrja, ruajtja, paketimi dhe transporti – N. Veličković 
– Prodhimi, teknologjia per mjedrat ne sera – Adis Ličina
Prodhimi i mjedrave dhe kushtet e keqija atmosferike – N. Veličković
punimet e mjedrave ne pranvere – Adis Ličina
Pjese e trajnimeve ishte edhe nje vizite ne disa prej fermave te perfituesve.
Ky projekt zbatohet ne partneritet me Bashkine Vau Dejes dhe Shkollen e Mesme Profesionale “Ndre Mjeda”, Bushat, nga Shoqata COSPE per pjesen shqiptare dhe nga Komuna e Petnjices dhe Shoqata Kombetare e Mjedrave te Malit te Zi.

___________________

On the 11-th of december 2018, 19-th of december 2018 and 24-th of january 2019 were held the third, fourth and fifth trainings for the beneficiaries of the project “Young Montenegrins and Albanians in raspberry crops”.

the topics were:
– Production of raspberry seedlings- Mr. N. Veličković
– Work calendar, Setting up raspberry crops- Mr.Adis Ličina
– Extraction, storage, packing and transport-Mr. N. Veličković 
– Production technology for raspberry in high greenhouse- Mr.Adis Ličina
– Raspberry production and bad weather conditions- Mr. N. Veličković
– Spring work in raspberry crops Mr.Adis Ličina

Part of these trainings was a visit on the beneficiaries farms.

This project is implemented in partnership with the Municipality of Vau Dejes, Professional High School “Ndre Mjeda” – Bushat and COSPE for the albanian part, and the Municipality of Petnjica and the National Association of Berries. The project is funded by EU for the IPA Cross-border Cooperation Programme Montenegro Albania 2014-2020.

Check Also

Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare per kultivimin e Mjedres

Me 16/12/2019 vazhduam trajnimet per Start Up, me perfituesit e projektit “Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare …