Breaking News

“Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare per kultivimin e Mjedres”

Ne kuader te projektit “Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare per kultivimin e Mjedres”, financuar nga Bashkimi Europian ne kuader te Bashkepunimit Nderkufitar IPA Mali Zi-Shqiperi, u be Trajnimi i pare me te rinjte e Bashkise Vau Dejes per kultivimin e mjedres me lektor e specialiste nga Mali i Zi.
temat e trajtuara jane:
– Llojet e mjedrave te pyllit dhe kushtet ekologjike te kultivimit – N.Veličković
– Kushtet ekologjike per kultivimin e mjedres – Adis Ličina
Ky projekt zbatohet ne partneritet me Bashkine Vau Dejes dhe Shkollen e Mesme Profesionale “Ndre Mjeda”, Bushat, nga Shoqata COSPE per pjesen shqiptare dhe nga Komuna e Petnjices dhe Shoqata Kombetare e Mjedrave te Malit te Zi. Interesi i grupit te te rinjve ishte shume i madh, sepse mjedra eshte nje kulture e re dhe me shume vlera per shendetin e tregun shqiptar. Urojme nje bashkepunim te mbare per te gjithe!

22/11/2018

______________________________

On the 22-nd of november 2018, was held the second training for the beneficiaries of the project “Young Montenegrins and Albanians in raspberry crops”.

the topics were:
– Types of forest raspberries and ecological conditions of cultivation- Mr. N. Veličković
– Ecological conditions for raspberry cultivation- Mr.Adis Ličina

This project is implemented in partnership with the Municipality of Vau Dejes, Professional High School “Ndre Mjeda” – Bushat and COSPE for the albanian part, and the Municipality of Petnjica and the National Association of Berries. The project is funded by EU for the IPA Cross-border Cooperation Programme Montenegro Albania 2014-2020.

Check Also

Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare per kultivimin e Mjedres

Me 16/12/2019 vazhduam trajnimet per Start Up, me perfituesit e projektit “Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare …