Breaking News

Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare per kultivimin e Mjedres

Me 7 e 8 tetor 2019, u zhvilluan trajnimet e radhes per kulturen e Mjedrave, me grupin e te Rinjve nga Bashkia Vau Dejes dhe nxenes te Shkolles Ndre Mjeda-Bushat, ne kuader te projektit “Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare per kultivimin e Mjedres”, financuar nga Bashkimi Europian ne kuader te Bashkepunimit Nderkufitar IPA Mali Zi-Shqiperi. Keto workshope mbi perpunimin e mjedres u mbajten nga lektore nga Mali i Zi.

Temat e trajnimeve ishin:
– punimet ne mjedra – Z. N. Veličković
– Perpunimi i mjedrave – Z. Velislav  Radojičić
– Perpunimi i mjedrave ne komposto dhe leng – Z.Velislav  Radojičić
– Standardizimi i frutave te mjedres – Z. Nebojša Veličković

Ky projekt zbatohet ne partneritet me Bashkine Vau Dejes dhe Shkollen e Mesme Profesionale “Ndre Mjeda”, Bushat, nga Shoqata COSPE per pjesen shqiptare dhe nga Komuna e Petnjices dhe Shoqata Kombetare e Mjedrave te Malit te Zi.

_____________________

On the 7-th and 8-th of october 2019, continue the trainings for the beneficiaries of the project “Young Montenegrins and Albanians in raspberry crops”.

The training topics were:  
– Works in raspberry crops – Mr. N. Veličković
– Raspberries processing – Mr.Velislav  Radojičić
– Proccessing raspberry into compot and juices. Mr.Velislav Radojičić
– Standartisation of raspberry fruits.Mr.Nebojša Veličković

This project is implemented in partnership with the Municipality of Vau Dejes, Professional High School “Ndre Mjeda” – Bushat and COSPE for the albanian part, and the Municipality of Petnjica and the National Association of Berries. The project is funded by EU for the IPA Cross-border Cooperation Programme Montenegro Albania 2014-2020.

Check Also

Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare per kultivimin e Mjedres

Me 03/02/2020 vazhduam trajnimet per Start Up, me perfituesit e projektit “Te rinjte Malazeze dhe Shqiptare …