Lajmet
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Me te rejat

LAJME NGA ZADRIMA TOKA JONE

1.Me date 17 nentor 2012, ora 10.00, ne ambjentet e shkolles At.Gjon Fausti Krajan, u zhvillua konferenca me titull “Zadrima Toka Jone” organizuar nga  Shoqata Italiane COSPE ne bashkepunim me levizjen “Zadrima Toka Jone”. Kjo konference u mbajt ne kuader te projektit “Mbështetje e dinamikave të zhvillimit lokal në zonën rurale të Zadrimës– Shqiperi e Veriut”  duke patur si qellim kryesor …

Read More »

Misioni yne ne Viareggio/Itali

Animatoret mjedisore te levizjes “Zadrima Toka Jone” ishin pjese e nje misoni 9 ditor ne Viareggio, Itali, mundesuar nga COSPE dhe Circolo “Alex Langer”. Qellimi kryesor i ketij misioni ishte trajnimi per Cartapesta per maskat e plota si dhe pjesa e njohjes me eksperiencat e tjera ne Itali qe kane lidhje me edukimin mjedisor. Trajnimi Cartapesta – Ne vazhdim te …

Read More »

La seconda vita

Nel 12 e 13 ottobre,  REC/Centro Regionale dell’Ambiente in Albania, ha organizzato i 2 primi moduli, del ciclo di 4 moduli, della formazione con le maestre sul Pacchetto Verde e l’Educazione ambientale nelle scuole dell’obbligho di Zadrima. La formazione si e svolta nell’ambito e con il sostegno finanziario del progetto COSPE. L’obbiettivo principale della formazione e’ quello di approfondire le …

Read More »

Mbeshtetje dinamikave te zhvillimit lokal ne zonen rurale te Zadrimes

Shoqata Italiane COSPE ne partneritet me Shoqaten Nderkomunalja Zadrime, ne kuader te Projektit “Mbeshtetje dinamikave te zhvillimit lokal ne zonen rurale te Zadrimes”, financuar nga MAE, ka nisur zbatimin e nje projekti pilot per mbledhjen e diferencuar te letres dhe plastikes ne shkollat dhe aktivitetet tregtare te  Zadrimes. Ne kuader te kesaj iniciative, gjate muajit Prill-Maj, eshte bere inaugurimi i …

Read More »

Zadrima te dua te miren

Pas perfundimit me sukses te ndarjes se çmimeve per fituesit e konkursit fotografik “Zadrima te dua te miren”, organizuar me date 23 shkurt 2013, ne Krajen, Komuna Blinisht, te gjitha fotot jane bere pjese e ekspozites levizese. Qellimi i kesaj ekspozite eshte promovimi i vlerave qe ka territori i Zadrimes si dhe rritja e vizibilitetit te punes qe ne bejme. …

Read More »

Edukimi mjedisor

Ne datat 12 dhe 13 tetor, nga REC/Qendra Rajonale e Mjedisit ne Shqiperi, u mbajten 2 modulet e para, nga cikli me 4 module, te trajnimit per mesuesit mbi Paketen e gjelber dhe Edukimin mjedisor ne shkollat 9 vjecare te Zadrimes. Trajnimi u zhvillua ne kuader dhe me mbeshtetjen financiare te Projektit “Mbeshtetje dinamikave te zhvillimit lokal ne zonen rurale …

Read More »