Breaking News

Siti arkeologjik i Komanit ju fton per ta vizituar dhe shijuar gjate gjithe vitit!

Ne kuader te projektit: “Kultura e Komanit flet: – Pasuria kulturore dhe natyrore per zhvillimin e nje turizmi te qendrueshem” fitues i Konkursit Kombetar Ide te Gjelberta 2016, i financuar nga Partneret Shqiperi per Ndryshim dhe Zhvillim, dhe zbatuar nga COSPE,  ArkeoDrin dhe Bashkia Vau Dejes eshte realizuar sinjalistika e shtigjeve per  teresine e trashegimise qe paraqet siti arkeologjik i Komanit, i cili gjendet siper fshatit me te njejtin emer ne Bashkine Vau Dejes, pergjate rruges qe turistet ndjekin per te marre tragetin per Valbone.
Shtigjet e realizuara me GPS si edhe te shenjuara gjate gjithe gjatesise se tyre me do t’ju drejtojne ne vendbanim e do te keni kenaqesine te vizitoni kishat, banesat, punishtet, nekropolin si edhe ambjentin e mrekullueshem natyror perreth. Tabela informative, me te dhenat e nevojshme si edhe sinjalistike drejtuese jane vendosur pergjate gjithe itinerareve per te drejtuar vizitoret ne shtigjet, ne lagjet perberese te sitit, duke evidentuar historine e vendbanimit dhe monumentet. Keto shtigje jane te disponueshme edhe ne versione elektronike me sisteme te pershtatshme edhe ne distance,  dhe mund t’i shkarkoni me poshte ne formate kmz, kml, gpx ne shqip dhe anglisht.
Te rinjte e Komanit, te cilet kane marre pjese ne germimet arkeologjike te organizuara nder vite, dhe njohin mire kete pasuri te tyre, jane trajnuar per te bere guide turistike per vizitoret. Nje liste me kontaktet e tyre do ta gjeni ne kete web site. Lista PDF
Ky destinacion i ri, arkeologjiko-natyror, rrit zhvillimin ekonomik edhe social te zones, duke gjeneruar te ardhura per banoret e Komanit, te cilet aktualisht ofrojne ushqime e produkte tradicionale si edhe fjetje ne shtepite karakteristike te tyre.  Nje liste me kontaktet e hoteleve, restoranteve si edhe shtepive qe ofrojne mikpritje per turistet do ta gjeni ketu  Lista PDF
[osm_map_v3 map_center=”42.089,19.821″ zoom=”14″ width=”100%” height=”450″ file_list=”../../../../wp-content/uploads/2017/08/Itinerari-Koman_ENG-1.kml” file_color_list=”red” map_border=”thin solid black”]

Altitude gain: 569 m

Length of the track: 13 km

Climbing time: 1h30

Descent time: 1h20

Difficulties: medium

DOWNLOAD KMZ ENG DOWNLOAD KML ENG

 

DOWNLAOD KMZ ALB DOANLOAD KML ALB

This publication was made possible with the support of Partners Albania for Change and Development in the framework of the project “Komani Culture Speaks! Cultural and Natural heritage for Development of sustainable tourism”, winner of Green Ideas Competition 2016. The opinions and views of the authors do not necessarily reflect those of Partners Albania for Change and Development.

   

Check Also

Eco-cultural Trails in Zadrima, North Albania

The project of eco-culture trails promotion is part of a two-year project that COSPE Onlus …

Siti arkeologjik i Komanit ju fton per ta vizituar dhe shijuar gjate gjithe vitit!

Ne kuader te projektit: “Kultura e Komanit flet: – Pasuria kulturore dhe natyrore per zhvillimin e nje turizmi te qendrueshem” fitues i Konkursit Kombetar Ide te Gjelberta 2016, i financuar nga Partneret Shqiperi per Ndryshim dhe Zhvillim, dhe zbatuar nga COSPE,  ArkeoDrin dhe Bashkia Vau Dejes eshte realizuar sinjalistika e shtigjeve per  teresine e trashegimise qe paraqet siti arkeologjik i Komanit, i cili gjendet siper fshatit me te njejtin emer ne Bashkine Vau Dejes, pergjate rruges qe turistet ndjekin per te marre tragetin per Valbone.
Shtigjet e realizuara me GPS si edhe te shenjuara gjate gjithe gjatesise se tyre me do t’ju drejtojne ne vendbanim e do te keni kenaqesine te vizitoni kishat, banesat, punishtet, nekropolin si edhe ambjentin e mrekullueshem natyror perreth. Tabela informative, me te dhenat e nevojshme si edhe sinjalistike drejtuese jane vendosur pergjate gjithe itinerareve per te drejtuar vizitoret ne shtigjet, ne lagjet perberese te sitit, duke evidentuar historine e vendbanimit dhe monumentet. Keto shtigje jane te disponueshme edhe ne versione elektronike me sisteme te pershtatshme edhe ne distance,  dhe mund t’i shkarkoni me poshte ne formate kmz, kml, gpx ne shqip dhe anglisht.
Te rinjte e Komanit, te cilet kane marre pjese ne germimet arkeologjike te organizuara nder vite, dhe njohin mire kete pasuri te tyre, jane trajnuar per te bere guide turistike per vizitoret. Nje liste me kontaktet e tyre do ta gjeni ne kete web site. Lista PDF
Ky destinacion i ri, arkeologjiko-natyror, rrit zhvillimin ekonomik edhe social te zones, duke gjeneruar te ardhura per banoret e Komanit, te cilet aktualisht ofrojne ushqime e produkte tradicionale si edhe fjetje ne shtepite karakteristike te tyre.  Nje liste me kontaktet e hoteleve, restoranteve si edhe shtepive qe ofrojne mikpritje per turistet do ta gjeni ketu  Lista PDF
[osm_map_v3 map_center=”42.089,19.821″ zoom=”14″ width=”100%” height=”450″ file_list=”../../../../wp-content/uploads/2017/08/Itinerari-Koman_ENG-1.kml” file_color_list=”red” map_border=”thin solid black”]

Altitude gain: 569 m

Length of the track: 13 km

Climbing time: 1h30

Descent time: 1h20

Difficulties: medium

DOWNLOAD KMZ ENG DOWNLOAD KML ENG

 

DOWNLAOD KMZ ALB DOANLOAD KML ALB

This publication was made possible with the support of Partners Albania for Change and Development in the framework of the project “Komani Culture Speaks! Cultural and Natural heritage for Development of sustainable tourism”, winner of Green Ideas Competition 2016. The opinions and views of the authors do not necessarily reflect those of Partners Albania for Change and Development.

   

Check Also

KALENDARI I BULKUT MUAJ QERSHOR 2018

PUNIMET NË ARA Për bimen e Grurit: Në zonën e ulet të Bashkisë sonë bima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *