Breaking News

zadrima news home alb

La seconda vita

Nel 12 e 13 ottobre,  REC/Centro Regionale dell’Ambiente in Albania, ha organizzato i 2 primi moduli, del ciclo di 4 moduli, della formazione con le maestre sul Pacchetto Verde e l’Educazione ambientale nelle scuole dell’obbligho di Zadrima. La formazione si e svolta nell’ambito e con il sostegno finanziario del progetto COSPE. L’obbiettivo principale della formazione e’ quello di approfondire le …

Read More »

Mbeshtetje dinamikave te zhvillimit lokal ne zonen rurale te Zadrimes

Shoqata Italiane COSPE ne partneritet me Shoqaten Nderkomunalja Zadrime, ne kuader te Projektit “Mbeshtetje dinamikave te zhvillimit lokal ne zonen rurale te Zadrimes”, financuar nga MAE, ka nisur zbatimin e nje projekti pilot per mbledhjen e diferencuar te letres dhe plastikes ne shkollat dhe aktivitetet tregtare te  Zadrimes. Ne kuader te kesaj iniciative, gjate muajit Prill-Maj, eshte bere inaugurimi i …

Read More »

Zadrima te dua te miren

Pas perfundimit me sukses te ndarjes se çmimeve per fituesit e konkursit fotografik “Zadrima te dua te miren”, organizuar me date 23 shkurt 2013, ne Krajen, Komuna Blinisht, te gjitha fotot jane bere pjese e ekspozites levizese. Qellimi i kesaj ekspozite eshte promovimi i vlerave qe ka territori i Zadrimes si dhe rritja e vizibilitetit te punes qe ne bejme. …

Read More »

Edukimi mjedisor

Ne datat 12 dhe 13 tetor, nga REC/Qendra Rajonale e Mjedisit ne Shqiperi, u mbajten 2 modulet e para, nga cikli me 4 module, te trajnimit per mesuesit mbi Paketen e gjelber dhe Edukimin mjedisor ne shkollat 9 vjecare te Zadrimes. Trajnimi u zhvillua ne kuader dhe me mbeshtetjen financiare te Projektit “Mbeshtetje dinamikave te zhvillimit lokal ne zonen rurale …

Read More »

Diferencimi i mbetjeve

Gjate muajit Prill nis sherbimi i mbledhjes se diferencuar i plastikes dhe letres ne Zadrime. Shoqata Italiane COSPE ne partneritet me Shoqaten Nderkomunalja Zadrime, ne kuader te Projektit “Mbeshtetje dinamikave te zhvillimit lokal ne zonen rurale te Zadrimes”, financuar nga MAE, e shtrijne sherbimin e mbledhjes se diferencuar ne  fshatrat e komunave te meposhtme: 1.Komuna Bushat/ Melgushe, Stajka, Kosmaç 2.Komuna …

Read More »

Karnevalet

Pjese e  aktiviteteve te zhvilluara ne Shkoder me rastin e Karnevaleve, nga datat 10-12 shkurt ishin edhe 25 femije te Shkollave te Zadrimes. Femijet mbanin veshje te krijuara me materiale plastike si dhe maskat e bera nga vete ato ne laboratoret e Cartapestes. Slogani i tyre ishte “Shqiperi te dua te paster”. Qellimi i pjesemarrjes ne kete aktivitet ishte sensibilizimi …

Read More »

Aktiviteti permbylles i punes me femijet e shkolles Mjede

Meqenese vitit shkollor i erdhi fundi, vendosem te benim nje aktivitet ku te tregonim punen qe kishim bere gjate ketyre muajve se bashku me femijet e klases se 4-te dhe 5-te. Aktiviteti u zhvillua me dt.  31.05.2013 ne oren 9 dhe zgjati 45 minuta.  Numri i pjesmarresve ishte mbi 60. Moren pjese ne kete aktivitet nxenesit e klasave te tjera …

Read More »

Aktiviteti ne shkollen Hajmel

“MESUES TE DASHUR GEZUAR FESTAT!” Eshte motoja e aktivitetit qe zhvillohet me date 7 mars 2013, ora 09.00, ne oborrin e shkolles se mesme Hajmel, me rastin e festave te 7 dhe 8 Marsit. Pjesemarres ne kete aktivitet jane nxenesit e shkolles fillore dhe te mesme ndersa organizatore eshte nendrejtoresha e kesaj shkolle, Zj. Leonora Prenga. clash of clans hack …

Read More »