le ultime notizie
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Trajnimi i 5 i agronomeve

Në kuadër të projektit “Aleanca për Zhvillimin dhe Vlerësimin e Bujqësise Familjare në Veri te Shqiperise” që zbatohet nga COSPE dhe RTM në Bashkitë Vau Dejës, Pukë, Fushë Arrëz e një pjesë te Lezhës (Zadrimë), i financuar nga Agjensia Italiane për Zhvillim dhe Bashkëpunim AICS u zhvillua trajnimi i peste i agronomeve.
Trajnimi zhvillua pranë Shkollës së Mesme Profesionale “Ndre Mjeda” Bushat
Ne kete trajnim morën pjesë agronomët e Drejtorisë se Bujqësisë Shkodër, Vau Dejës, Lezhë dhe mësues te Shkolles se Mesme Profesionale “Ndre Mjeda” Bushat.
Temat qe u trajtuan jane:
1. Çfarë është Çertifikimi dhe pse na shërben?
2. Tipet e çertifikimeve
3. Çertifikimi bio: standardet dhe ligjet përkatëse
4. Procesi i çertifikimit në përgjithësi, dhe i çertifikimit bio në veçanti (dokumentacioni i nevojshëm për kategoritë e ndryshme te aktivitetit – prodhim (kultivim + prodhim shtazor); përpunim dhe tregtim)

Trajnimi u drejtua nga ekspertja Enilda Lama, specialiste dhe çertifikuese nderkombetare me experience ne trupat e ndryshme te çertifikimit.
Objektivi i trajnimit ishte perditesimi i kapaciteteve teknike te agronomeve te territorit dhe te mesuesve te Shkolles Profesionale “Ndre Mjeda” ne Bushat, per njohuri me te thelluara per çertifikimin e produkteve biologjike, tipet e ndryshme te çertifikimit, hapat qe ndiqen ne prodhimin biologjik ne fermat bujqesore.

Check Also

Missione del Presidente del Cospe Giorgio Menchini in Albania

Nel quadro del progetto “Alleanza per lo sviluppo e la valorizzazione dell’agricoltura familiare nel nord …

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *